کرم ضد آفتاب

    SPF یعنی چه؟

SPF که مخفف Sun Protection Fector می باشد به معنی فاکتور محافظت از خورشید (نور خورشید) می باشد.این عدد بیانگر قدرت این محصولات برای مقابله با نور خورشید بوده و نیز به عنوان عامل مقایسه در محصول از این نظر مورد استفاده قرار می گیرد. هر قدر این عدد از نقطه نظر کمیت، بزرگتر باشد، فرآورده قوی تر بوده، محافظت بیشتری را فراهم می نماید. روش های گوناگونی برای اندازه گیری این فاکتور، مفهوم علملی و کاربردی این عدد، چنین است که اگر فرآورده های دارای عدد SPF متوسط ۲۵ باشد، این بدان معنی است که کاربرد چنین فرآورده ای ۲۵ بار بیشتر از حالت عدم مصرف آن، به مصرف کننده پوشش می دهد.
به عبارت دیگر، اگر فردی پس از ۱۰ دقیقه قرار گرفتن در آفتاب دچار قرمزی پوست شود، با استفاده از جنین فرآورده ای با فاکتور SPF متوسط ۲۵، این زمان به ۲۵۰ دقیقه افزایش خواهد یافت. نکته مهم دیگر در رابطه با عدد (SPF) دامنه نوسانات آن می باشد به این معنی که (SPF) یک عدد مطلق نبوده و دارای دامنه تغییرات مثبت / منفی ( /+) بین ۲ تا ۵ واحد (برحسب روش اندازه گیری و قدرت آن)، خواهد بود.

پس بدانید:

SPF 25 می‌تواند جلوی ۹4 درصد اشعه‌های مضر آفتاب را بگیرد.
SPF 30 از برخورد 97 درصد اشعه‌های UVB با پوست جلوگیری می‌کند.
SPF 50 جلوی برخورد 98 درصد اشعه‌های UVB با پوست را می‌گیرد.

SPF 25 و SPF 30 مناسب برای جمعیت ایران مگر پوست های خیلی حساس.

بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا هیچ‌گونه ارزشی را برای SPF بالاتر از 50 قائل نشده است.

چرا اشعه خورشید زیان آور می باشد؟

در نور آفتاب دو نوع اشعه ماوراءبنفش (Ultra Violet) یا (UV) به اختصار وجود دارد که یکی را (UVA) و دیگری را (UVB) می نامند. این دو اشعه از نقطه نظر طول موج متفاوت بوده و از نقطه نظر اثر آنها بر روی پوست، UVA را اشعه ”پیرکننده“ پوست می نامند چرا که باعث پیری زودرس پوست می شود.اشعه UVB قابلیت نفوذ بیشتری در پوست داشته و به همین دلیل بافت پوست را به طور بنیانی تخریب می نماید که پیری زودرس و ایجاد چین و چروک یکی از اثرات تخریب بافت پوست می باشد. همچنین در نور آفتاب مقدار اشعه UVA بیشتر از UVB می باشد. از تفاوت های مهم دیگر بین این دو نوع اشعه، نقش و تأثیر نور خورشید در عملکرد آنها می باشد، به این معنی که اثر تخریبی (سوزاندن) اشعه UVB با کاهش زاویه تابش نور، کم شده و در نتیجه تأثیر (UVB) در بعدازظهرها، به مراتب کمتر از اثر تخریبی آن در وسط روز می باشد. اما در مورد اشعه UVA، نه تنها اثر سوء آن با زاویه تابش خورشید تغییر نمی کند، بلکه اثر آن در تمام فصول سال نیز ثابت می ماند. این بدان معنی است که در زمستان ها که به طور کلی زاویه تابش خورشید بر روی یک کشور کاهش می یابد و در نتیجه (UVB) به مراتب کمتر آسیب می رساند، اما اثر مضر و تخریب کننده (UVA) حتی در زمستان ها هم پوست بدن ما را تهدید می کند.
اشعه‌های UVB خورشید موجب آسیب به لایه‌ی رویی پوست و آفتاب سوختگی می‌شود.
اشعه‌های UVA مسئول به وجود آمدن چین و چروک‌ها، پیری زودرس و آسیب رسیدن به DNA پوست هستند.
طبق بررسی‌های صورت گرفته آنچه در نهایت موجب بیماری‌های پوستی و به ویژه سرطان پوست می‌شود، اشعه‌های UVA است.

نکته: هنگام خرید کرم ضد آفتاب دنبال کلمه‌های Broad Spectrum (وسیع الطیف) روی بسته‌بندی یا بدنه‌ی ضد آفتاب بگردید. این عبارات نشان‌دهنده‌ی آن است که کرم شما می‌تواند از پوست در برابر هر دو اشعه محافظت کند. بهترین ضد آفتاب‌ها این ویژگی را دارند.

کرم ضد آفتاب باید حاوی چه موادی باشد؟

دو نوع اصلی از کرم ضد آفتاب وجود دارد:

کرم های ضد آفتاب شیمیایی: که با جذب اشعه ماوراء بنفش آن را به شکل مادون قرمز پس می دهند.جذب پوست  می شوند و منافذ پوستی را مسدود می کنند.        
کرم های ضد آفتاب فیزیکی: که حاوی دی اکسید تیتانیوم یا اکسید رویٰ و از طریق انعکاس یا جذب نور عمل می کنند.

کم مصرف نکنید!

نکته:  اگر ضد آفتاب را تنها برای صورت استفاده می‌کنید، مقدار کرم شما باید به اندازه‌ی یک سکه‌ی بزرگ باشد.حدود 30 گرم ضد آفتاب برای آن که دست‌ها، پاها، گردن و صورت یک بزرگسال متوسط، کاملا پوشانده شود، کافی است.

دقت کنید: کرم ضد آفتاب شما ممکن است به دلیل تعریق بدن بعد از مدتی پاک شود، پس اگر به صورت مداوم در آفتاب ایستاده‌اید، ضد آفتاب خود را هر دو ساعت یک بار تمدید کنید.

کرم ضدآفتاب برای پوست های خشک

افرادی که دارای پوستی خشک هستند، بعلت دارا بودن سطح پایین چربی، مستعد حساس شدن و سفتی بر روی پوست نیز می باشند. افرادی که دارای چنین پوستی هستند، باید از کرم ضد آفتابی استفاده نمایند که در آن مرطوب کننده های متعددی مانند سیلیکون،لانولین و روغن باشند. به هنگام خرید کرم ضدآفتاب های مخصوص پوست چرب، حتما به SPF30 به بالا فکر کنید و حتما در آن از مرطوب کننده هایی که گفته شد، استفاده نمایید.درادامه سه کرم ضد آفتاب که مخصوص پوست خشک است، را به شما عزیزان معرفی می نماییم.

پوست های حساس

برای افرادی که دارای پوست حساس ، اگزما یا پوست مستعد به پسوریازیس هستند، در هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب باید محافظت بیشتر در نظر گرفته شود. در اکثر موارد ، آفتاب می تواند علائم اگزما را بهبود بخشد ، اما در موارد دیگر قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث بدتر شدن اوضاع می شود.هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب، لیست مواد تشکیل دهنده را بررسی کنید و سعی کنید از مواردی که می دانید پوست شما را تحریک می کند، اجتناب کنید. همچنین می توان از کرم غیرمعطر و مخصوص پوست های حساس استفاده کرد. نور آفتاب می تواند پوست شما را بسیار خشک کند ، بنابراین پوست را مرطوب نگه دارید و مایعات زیاد مصرف کنید. پیش از قرار گرفتن در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب غافل نشوید تا پوسستان شاداب بماند.

کرم ضد آفتاب برای پوست های چرب

افرادی که دارای پوستی چرب و براق هستند، باید از کرم ضدآفتابی استفاده نمایند که SPF آن ها مبتنی بر آب باشد. این نوع ضدآفتاب ها یک حالت خشکی بر روی پوست ایجاد می کنند و به خاطر دارا بودن فرمولاسیون خاص، باعث ایجاد خنک کنندگی بر روی پوست می شوند. در صورتی که پوست ملتهب باشد، با استفاده از این نوع کرم ضدآفتاب، می توان به خنک کردن و آرام کردن پوست کمک نمود. در ادامه سه کرم ضدآفتاب که مناسب پوست چرب است را به شما معرفی می کنیم.

کرم‌ ضد آفتاب برای مشکلات پوستی یا آلرژی

افرادی که پوست‌های حساس دارند و یا به بیماری‌های پوستی مانند روزاسه مبتلا هستند، باید از کرم‌های ضد آفتاب مناسب برای کودکان استفاده کنند که به جای مواد شیمیایی حساسیت زایی مانند پارا آمینو بنزوئیک اسید (PABA)، دیاکسی بنزون، اکسی بنزون یا سالیسوبنزون ، حاوی دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی هستند. اگر حساسیت و سوزش پوستی دارید، از مصرف کرم‌های ضد آفتاب حاوی الکل، عطر یا مواد نگه‌دارنده اجتناب نمایید.

کرم ضدآفتاب برای انواع پوست و آکنه

افرادی هستند که دارای پوستی مختلط بوده، یعنی در ناحیه ای از پوست صورت، خشکی و در ناحیه دیگر مانند بینی و یا گونه ها، پوستی چرب دارند. این چنین افراد بهتر است که، از کرم ضد آفتاب هایی مناسب برای پوست مختلط یا فاقد چربی، استفاده نمایند. برای آنکه نواحی از پوست که خشک است، دچار التهاب و حساسیت نشود، بهتر است که از یک کرم مرطوب کننده در آن نواحی استفاده نمایند و بعد کرم ضد آفتاب مخصوص پوست مختلط را استفاده نمایند. البته در صورتی که پوستی حساس یا دارای آکنه دارید، باید از ضد آفتاب هایی استفاده کنید، که دارای فیلتر UVB باشند، که این فیلتر نسبت به UVA، سبکتر بوده و همچنین باید فاقد چربی باشد. در ادامه چهار ضد آفتاب که مناسب برای انواع پوست و دارای آکنه است را معرفی می کنیم.کرم‌های ضد آفتاب در بازار مدل‌های مختلفی دارد که شامل کرم ضد آفتاب رنگی و بی‌رنگ و کرم ضد آفتاب با SPF کم یا زیاد می‌شود. کسانی که نمی‌خواهند رنگ صورتشان خیلی سفید شود معمولا از کرم ضد آفتاب رنگی با رنگ پوست خودشان استفاده می‌کنند که مانند کرم پودر هستند.

خواص ضد آفتاب برای پوست

 پروتئین‌ های ضروری پوست همانند الاستین، کلاژن و کراتین از طریق کرم‌‍ های ضد آفتاب در مقابل نور مضر خورشید محافظت می‌شوند.
این پروتئین‌ها برای حفظ سلامتی پوست ضروری هستند و از کرم حاوی اکسید تیتانیوم که مزایای زیادی برای پوست دارد، استفاده کنید.

بهترین ضد آفتاب‌ها باید این طور مصرف شوند:

15 تا 30 دقیقه پیش از خروج از خانه از کرم ضد آفتاب خود استفاده کنید.
یک لایه از کرم را در تمام بخش‌های پوست خود پخش کنید.
این لایه را ماساژ دهید تا به خوبی جذب پوست شود.
یک لایه ی نازک دیگر از کرم ضد آفتاب را اضافه کنید.
اگر بدن یا صورت شما خیس شده است یا اگر بیرون از خانه در معرض نور خورشید هستید، هر 80 دقیقه کرم ضد آفتاب خود را تمدید کنید.
فراموش نکنید که حتی زیر سقف هم به کرم ضد آفتاب نیاز دارید.

استفاده از ضد آفتاب در مراحل آرایش صورت

پس از استفاده از ضد آفتاب 3-5 دقیقه صبر کنید و سپس سراغ کرم پودر بروید.
کرم پودررا به نرمی، با حرکات روی به پایین و بدون هیچ فشاری روی پوست بکشید.
کرم پودر را بیش از اندازه روی پوست خودتان نچرخانید. قرار است کرم روی پوست را بپوشاند نه اینکه در پوست حل شود.

آیا استفاده از کرم پودر حاوی ضد آفتاب کافی است؟

این ایده‌ی خوبی است به شرط آنکه در استفاده از کرم پودر خود دست و دلباز  باشید و میزان زیادی از آن را روی پوست صورت بمالید. اگر سنگینی کرم پودر روی پوست را دوست ندارید، از همان کرم ضد آفتاب زیر کرم پودر خود استفاده کنید.

 

  • مدیر سایت
  • 1398-11-02
  • 760 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...