
بررسی عصاره شیرین بیان

گلیسریزین یا گلیسیریزیک اسید
چندسالی هست که در نسخ ترکیبی متخصصان پوست با این ماده روبرو می شویم. گلیسریزین در اصل ماده موثره در عصاره گیاه شیرین بیان است.ریشه های شیرین بیان که به صورت خودرو می باشد را پودر کرده و برای مشکلات گوارشی بکار می رود. پودر حاصله کرمی رنگ می باشد.
توجه شود شیرین بیان در افراد با فشارخون بالا منع مصرف دارد.در صورتی که عصاره آبی شیرین بیان گرفته شود و عصاره مربوطه خشک شود، ماده ای شبیه به قیر سفت و خشک حاصل می شود که بوی مطبوع و قوی داشته و رنگ آن قهوه ای تیره مایل به سیاه خواهد بود. ماده موثره در این عصاره گلیسیریزین می باشد که 5-20 درصد آن گلیسیریزیک اسید بوده و پنجاه برابر شکر شیرین است.
این ماده اثرات ضد ویروسی داشته و هم اکنون پچ های مخاط جذب ان جهت درمان آفت موجود می باشد. همچنین اثرات ضد التهاب، آنتی اکسیدان و ترمیم کننده زخم برای آن شمرده می شود.در صنایع آرایشی بهداشتی از گلیسریزیک اسید جهت درمان لک های پوستی و کرم های روشن کننده بهره برده می شود.
کرم روشن کننده ترنجان از عصاره شیرین بیان بهره می برد.متخصصین پوست با استناد به مقالات در نسخ ترکیبی خود گلیسیریزیک اسید یا گلیسیریزین را فرموله می کنند در حالی که متاسفانه این ماده به صورت خالص در اختیار داروخانه نمی باشد و راهکار رفع این مشکل استفاده از عصاره شیرین بیان موجود در عطاری ها می باشد)کرم ترنجان نیز از عصاره بهره برده است( و قیمت آن حدودا کیلویی بیست و پنج تا سی هزار تومان می باشد.
ایراد اصلی استفاده از عصاره تام به جای گلیسیریزین قهوه ای شدن رنگ کرم یا محلول می باشد. عصاره مربوطه را می توان در آب حل نمود و جهت فرمول استفاده کرد.جهت خالص سازی گلیسیریزیک اسید نیاز به چند مرحله شستشو در آب و سپس اتانول و پس از تبخیر اسید شوئی و رسوب گیری می باشد، در انتها رسوبات مجدد با آب و اتانول شستشو شده و خشک می شوند.
- مدیر سایت
- 1398-10-22
- 710 بازدید