اکسید آهن

در سه رنگ قرمز(Fe2O3)، زرد( FeO)و مشکی(Fe3O4) موجود است. رنگ های زرد و قرمز در دسترس داروخانه می باشند. گاها بعضی از شرکت ها با ترکیب دو رنگ زرد و قرمز، رنگ قهوه ای نیز عرضه میکنند که استفاده از آن پیشنهاد نمی شود.
در صورت دسترسی به رنگ مشکی می توان از آن برای کاهش شدت و روشنی رنگ بهره برد(در مقادیر خیلی کم)
برای ایجاد یک رنگ زیبا(مثلا طیف رنگ های بژ) حتما از هر دو رنگ زرد و قرمز استفاده کنید و هرگز از تک رنگ استفاده نشود.
متاسفانه تقلب و حضور ناخالصی در پودرهای اکسید آهن بسیار زیاد است و بهترین راه خرید بسته های ۲۵ کیلویی پلمپ وارداتی می باشد که عملا برای داروخانه مقدور نیست.
حضور ناخالصی ها باعث می شود رنگ ها طیف های متفاوتی داشته باشند(بیشتر در رنگ قرمز مشهود است)در حالی که باید همیشه رنگ آنها ثابت باشد.
ناخالصی در سوسپانسیون کمتر مشکل ساز است و بیشترین ناسازگاری را در وارد شدن به کرم دارند.
یکی دیگر از راهکارهایی که کمتر پیشنهاد می شود افزودن رنگ های محلول در الکل و چربی با گرید آرایشی است(رنگ های دسته Lack)که کمتر توصیه شده و دسترسی به آنها هم برای داروخانه سخت است. این رنگ ها بیشتر در مخلوط با میکا و تالک برای ساخت پنکیک و سایه کاربرد دارند(مربوط به مباحث فرمولاتوری.)
چگالی اکسیدهای آهن به ترتیب از زرد به قرمز و سپس مشکی رو به افزایش بوده و قدرت رنگ دهی آنها هم بیشتر می شود. پس همیشه نیاز به مقدار وزنی کمتر برای اکسید آهن قرمز می باشد.
چون مقادیر ناچیز بوده در موارد غیر استوک سازی نیاز است چشمی برداشته شوند و کمی تغییر در رنگ در هر نوبت ساختن وجود خواهد داشت اما در صورت استوک سازی می توان مقدار وزنی مورد نیاز برای یک رنگ ثابت و زیبا را محاسبه کرد و برداشت.
پیشنهاد می شود رنگ ساخته شده(در صورت استوک سازی) در چند طیف باشد(روشن و تیره)
برای این مهم میزان اکسید آهن را باید کمتر یا بیشتر کرد.
در صورتی که نیاز به ضد آفتاب برنز دارید، رنگ زرد بیشتری بردارید و اگر رنگ به سمت هلوئی هدف است رنگ قرمز را افزایش دهید.
برای مات کردن رنگ می توانید از تالک، کائولن و کمتر میکا بهره ببرید.
برای ایجاد پایه رنگ نیاز به رنگ سفید می باشد(زینک اکساید یا تیتانیوم دی اکساید، سعی شود همزمان استفاده نکنید) حضور تیتانیوم درخشانی بیشتری به رنگ می دهد حضور آن در هر کدام از رنگ ها به صورت عمد یا ناخالصی سبب روشن شدن رنگ ها می شود. سعی کنید همیشه از نوع خالص و بدون تیتانیوم استفاده کنید.
وت شدن پودرهای اکسید آهن برای استفاده در فرمول مهم است و باید به خوبی صلایه شوند.

در مواردی که یک فرمول در داروخانه هدف ساخت است، چشمی و با تجربه قبلی مقداری اکسید آهن از هر دو رنگ بر میداریم و در صورت استوک سازی بر اساس فرمول و مقدار مشخصی که قبلا به دست آورده شده توزین میکنیم.
راهکاری دیگری برای موارد سوسپانسیون، درست کردن سوسپانسیون غلیظ اکسید آهن قرمز و سوسپانسیون غلیظ اکسید آهن زرد است. در اینصورت با افزودن مقداری از هرکدام به رنگ دلخواه میرسیم و اگر مصرف کننده موقع تحویل تقاضای تغییری در رنگ کرد(تیره تر شدن، برنز شدن، هلویی شدن و…) به سرعت اعمال خواهد شد(برای نحوه ساخت استوک سوسپانسیون غلیظ اکسید آهن به مباحث نحوه ساخت سویپانسیون ها رجوع شود.)

مورد بالا مربوط به مباحث فرمولاتوری می باشد که با رویکرد داروخانه ای تعدیل شد.

برچسب‌ها:,
  • مدیر سایت
  • 1398-10-11
  • 753 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...