
بررسی فرمول کراتولیتیک

Tretinoine. 0.05%
Vit C. 0.1%
Dexametasone. 0.1%
Ethanol 60. 40%
P.G. Up to 100%
پروپیلن گلیکول خود می تواند نقش پایه را ایفا کند و حلال اصلی باشد.بالای ده درصد نقش کراتولیتیک پیدا میکند ولی از چهل درصد به بالا اثر کراتولیتیکی آن بارز است.نهایت درصد مجاز برای آن هشتاد درصد است.
در این فرمول ویتامین ث در آب و دگزامتازون در الکل حل شده پس از افزودن بخشی از پروپیلن گلیکول ترتینوئین را به آن افزوده و پروسه انحلال را تکمیل میکنیم نهایتا با پروپیلن گلیکول به حجم میرسانیم.فراورده لایه بردار قوی بوده و در صورت نیاز به استفاده روی صورت بهتر است هفته اول نیم ساعت بیشتر روی موضع نباشد و به مرور زمان را زیاد کرد تا فرد بتواند آنرا تا صبح تحمل کند.
به جهت لایه برداری شدید احتمال پوسته شدن و به دنبال آن خشک شدن صورت هست.استفاده از ضد آفتاب در طول روز حتما یادآوری شود.فراورده نقش ضد لک و ضد جوش بر پایه کراتولیتیکی بدون القا چربی به پوست دارد.با توجه به ریسک حساسیت پروپیلن گلیکول خصوصا در دوزهای بالا، تست حساسیت پیشنهاد گردد.
بررسی فرمول ضد تعریق و بو
- Alcl3. 6%
- Lot. Clotrimazole 50cc
- Dalacin. 0.5%
- Kaolin. 0.5%
- Lot. Calamine up to 100cc
فرمول مربوط به کتاب دوتا از متخصصین پوست اصفهان هست و کتاب با ارزشیه
تصویر کتاب زیر همین پست گذاشته میشههدف از دارو دهی، کنترل و کاهش تعریق و بوی بد آن است.
بررسی اجزا فرمول:
- آلومینیوم کلراید__ کاهش تعریق از طریق انسداد کانال غدد عرق
- لوسیون کلوتریمازول__ مهار رشد قارچ
- کلیندامایسین__ مهار رشد طیف وسیعی از باکتری ها
- کائولن__ التیام پوست، جذب تعریق، پیشگیری از عرق سوز شدن
- لوسیون کالامین__ التیام پوست، مهار التهاب ناشی از عرق سوز شدن، لایه محافظ
با توجه به توصیفات بالا فرمول با ارزشی است برای کسانی که از تعریق زیاد، بوی بد آن و عرق سوز شدن رنج میبرن.
به چند نکته باید توجه کرد:
- به واسطه حضور آب در فرمول(لوسیون کلوتریمازول و کالامین) و انحلال آلومینیوم کلراید، اسید تشکیل می شود(HCl) که خود سبب سوزش پوست و عدم پذیرش بیمار میگردد.
باید توجه کرد که میزان آلومینیوم کلراید کمتر از حالت مرسوم آن (۲۵ درصد) می باشد ولی همین مقدار اندک سبب سوزش آزاردهنده ای می شود. - اگر بیمار آلومینیوم کلراید ۲۵ درصد بگیرد تعریقش کنترل شده و در نتیجه دیگر نیازی به سایر ترکیبات برای مهار بو نبود ولی شاید کاهش دوز آن به خاطر حساسیت بیمار به آلومینیوم کلراید یا پرهیز از دوز بالا به خاطر ذهنیت بد به ترکیبات حاوی آلومینیوم باشد.
- آلومینیوم کلراید معمول با دوز ۲۵ درصد را هفته اول هر روز و سپس به صورت موردی توصیه به استفاده میکنند و شاید هدف در اینجا کاهش دوز آن جهت مصرف روزانه باشد.
- دو راهکار برای رفع همزمانی آلومینیوم کلراید و آب لوسیون ها وجود دارد:
- اول اینکه آلومینیوم کلراید را جداگانه در الکل مطلق بسازیم و سایر مواد را هم جدا و در دو نوبت منقسم دستور مصرف دهیم.
- دوم اینکه به جای لوسیون کلوتریمازول از معادل آن پودر کتوکونازول و به جای دالاسین از معادل آن پودر اریترومایسین و به جای لوسیون کالامین از پودر آن استفاده کنیم که در مورد آخر دسترسی به پودر کالامین برای داروخانه سخت می باشد و نیاز است در صورت الزام با ماده ای با اثرات مشابه جایگزین شود. در نهایت پایه را الکل مطلق بر میداریم و حواسمان هست کالامین و کائولن ایجاد سوسپانسیون کرده و نیاز به رعایت اصول سوسپانسیون سازی دارند.
آلومینیوم کلراید به صورت ۲۰-۲۵ درصد نسخه می شود که باید از الکل مطلق برای انحلال آن استفاده کرد(در صورت عدم دسترسی به الکل مطلق، استفاده از الکل نود و شش درجه قابل قبول است).
حلالیت گرماده است و برای تکمیل انحلال یک شب فرمول داخل یخچال نگه داری می شود و سپس در صورت وجود کمی رسوبات محلول صاف شده و به بیمار تحویل میگردد.
بیمار بهتر است محلول را شب ها استفاده کند که تعریق طبیعی بدنش کم است و با محلول ایجاد اسید نکند. هفته اول هر شب موضع را شسته و به خوبی خشک کند سپس محلول را روی موضع استعمال کرده بعد از چند ساعت مجدد شسته شود. در صورت لزوم می توان پس از زدن محلول روی آن پارچه ای گذاشت تا لباس آلوده نشود.
بعد از یک هفته که تعریق کم شد به صورت موردی جهت پیشگیری از تولید مجدد عرق استفاده شود.
- مدیر سایت
- 1398-11-16
- 730 بازدید