اوسرین

در دو مدل دویست و چهارصد درصد جذب.
در واقع صد گرم از نوع چهارصد درصد باید بتواند سیصد تا چهارصد سی سی آب را در خود جذب نموده و در دمای ۲ تا ۳۰ درجه به مدت دوماه آب جدا نکند.
متاسفانه اکثر اوسرین های بازار این قابلیت را ندارن و حداکثر صد سی سی آب جذب میکنند، اما باید به این هم توجه کرد که اکثر فرمول های تجویزی حدود ده تا سی درصد آب نیاز دارن و به مشکلی بر نخواهیم خورد.
نکته دیگر قوام اوسرین بعد از جذب مقادیر بالای آب هست که نباید خیلی کاهش پیدا کند و به فرم لوسیون برود.

در اصل اوسرین همان وازلین کلستروله می باشد که با افزودن پارافین مایع قوام آنرا کاهش و میزان جذب آب را افزایش می دهند اما چون کلسترول گران است (هر کیلو چهار میلیون به بالا) خیلی از برند ها از آن استفاده نمیکنند مثلا:

  1. برند ابیانه به وازلین ،لانولین اضافه میکند و جذب آنرا بالا می برد.
  2. برند کاجینه جذب بالایی دارد اما در مقادیر جذب بالا قوام آن کاهش می یابد.

نکته دیگر حضور روغن های جامد در فرمول می باشد مثل موم یا پارافین جامد یا ستیل الکل که رنگ اوسرین را سفیدتر میکنند و نتیجه آن مقبولیت بیشتر از سوی بیمار است همچنین سبب افزایش سفتی و قوام اوسرین می شوند.
برای کار با اوسرین نیاز هست ابتدا پایه به تنهایی هم زده شود تا به اصطلاح بیدار شود حال اگر اوسرین سفت باشد فرد مسئول ساخت را کمی با چالش مواجه میکند.
خیلی از داروخانه ها در فصول گرم از برندی استفاده میکنند که قوام بیشتری دارد و سفت هست و در فصول سرد از برندی که روانتر هست و خیلی سفت نمی شود مثل کاجینه

اگر تولید کننده در پروسه ساخت از وازلین های نامرغوب استفاده کند احتمال حضور گوله های باز نشده اوسرین در ساختنی وجود دارد که ظاهر فراورده را بد میکند و نیاز هست داخل هاون لویگه شود تا کاملا باز شود.
در صورت مواجه شدن با این مورد بهتر است از برند دیگری استفاده کنید.

نتیجه:
بسته به میزان جذب آب، فصل سرد یا گرم، و قوام و رنگ مدنظر از برند های مختلف با توجه به نیازتان استفاده کنید.
(آموزش نحوه بکارگیری و اطلاعات تکمیلی تر در آینده…)

  • برای کار با اوسرین باید ابتدا اصطلاحا اوسرین بیدار شود.
  • مقدار مورد نیاز را توزین کرده با اسپاتول یا میله شیشه ای کمی هم میزنیم تا بافت یکدستی پیدا کند سپس مقدار آب مورد نیاز را به آهستگی در چند قسمت مجزا به آن اضافه نموده و با حوصله و آرام هم میزنیم.
  • اوایل مقادیر کمتری آب بردارید، اوسرین با جذب آب به مرور سریعتر پذیرای جذب مقادیر بیشتری از آب خواهد بود.
  • اوایل به آهستگی هم بزنید چون اوسرین هنوز قوام دارد و آب از ظرف به بیرون ریخته می شود.می توان اوسرین را داخل ظرف نهایی با آب مجاور کرد یا داخل هاون با لویگه کردن آب را به آن افزود.
  • در صورتی که فاز روغنی هم دارید بهتر است ابتدا فاز روغنی اضافه شودبهترین لویگه کننده برای فرمول محتوی اوسرین پارافین مایع و بعد از آن گلیسرین است.
  • سعی کنید از سورفکتانت مثل توئین 80در اوسرین استفاده نکنید چون سیستم جذبی آن به فرمت امولسیفایری تغییر ماهیت میدهد و نیازمند تنظیم HLB می شود و قدرت جذب آب کاهش می یابد.
  • اگر همزمان با اوسرین ، نیمه جامدات آماده مثل کورتون ها فرموله شده سعی شود از شکل پماد استفاده کنید.
  • اگر مجبور به اضافه کردن کرم هستید در صورت عدم یکنواختی فراورده نهایی از چند قطره توئین 80 استفاده کنید.
  • اوسرین توانایی جذب مقادیر خیلی کمی از الکل را دارد اگر مجبور به اضافه کردن الکل بودید به فرمول کمی لانولین اضافه کنید.
  • با اضافه کردن آب رنگ آن از زرد به سمت سفید می رود و چربی کمتری خواهد داشت در نتیجه از مقبولیت بیشتری برخوردار خواهد بود.
    یکی از فرمول های مرسوم و ساده با اوسرین:

Nacl 3%
Dw 20%
Eucerin up to 100 gr

روزی دومرتبه جهت موضع خشک ترجیحا برای بدن(چربی زیاد روی صورت حس خوشایندی ندارد و منجر به جذب آلودگی و تیره شدن پوست می شود)

روش ساخت:

77 گرم اوسرین را داخل قوطی دویست گرمی) می توان از قوطی های خالی کلد کرم استفاده کرد)وزن میکنیم)با ظرف بزرگتر بهتر می توان هم زد و آب به بیرون نمیریزد(و با کمی هم زدن آنرا بیدار میکنیم
سپس ۳ گرم نمک را داخل ۲۰ سی سی آب اضافه نموده و حل میکنیم، محلول حاصله را به آرامی به اوسرین افزوده و با حوصله هم میزنیم در نهایت فراورده آماده را به قوطی صد گرمی منتقل کرده و لیبل گذاری می شود.
زمان پیشنهادی برای مصرف دوماه می باشد.می توان برای بوی بهتر به جای آب از گلاب استفاده نمود.
توجه شود گلاب پوست را خشک میکند و با اساس فرمول کمی در تضاد است اما با توجه به اینکه فرمول برای پوست خشک و احتمالا حساس است بهتر از اضافه کردن اسانس می باشد.
اگر به فرمول پنج تا ده درصد روغن بزرک)کتان قهوه ای( اضافه شود اثربخشی بهتری خواهد داشت.

  • مدیر سایت
  • 1398-10-09
  • 931 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...